Penang Photos & Videos

3 minutes ago

The name of the sweety: Xin Fei Glad to join this crochet activity to brush up my crochet skills. 🤗😇 #2019firstdoll . . 名字是昕菲,是位很可愛的女孩!感恩有機會參與並完成這個作業。🤗😇 #2019首娃 . . #amigurumi #handmade #handmadewithlove #crochet #crochetdoll #手作娃娃 #钩针 #钩针娃娃 #ilovemyhobby #梦想不必伟大心跳必须炙热 #ifyoucandreamityoucandoit #感恩 #HCr #honeycreations #蜂蜜手作 #honeycreations0802 #Malaysia #Penang #Bukitmertajam #2019 #amidoll

00
11 minutes ago

2019.1 Penang リトルインディアではこんな飾りを売ってるお店をよく見かけた。何に使うんだろ。 雑多な空気感とエキゾチックな雰囲気がたまらなくワクワクしたリトルインディア。もっと色々見てみたかったな。 #マレーシア #ペナン島 #ペナン #ジョージタウン #世界遺産 #リトルインディア #街歩き #旅写真 #旅日記 #一人旅 #ひとりっぷ #malaysia #penang #georgetown #heritage #littleindia #trip #travel #walkingstreet #travelholic #traveldiary #holiday #landscape #🇲🇾 at Little India, Penang

130
11 minutes ago

Appecut betul2 bantu cut gula dan kawal selera makan.Takde dah nak craving itu ini.Pakai seluar jeans pun dah terasa longgarnya💃💃 Baju pun dah boleh sarong saiz M yang mana sebelum ni saiz XL😍😍 . Happy betul sisthur ni bila peha , lengan dan pinggul dah mula mengecil.Lagi2 tang perut dah kempis sikit 😎 Saiz baju pun dah bertukar uolssss.Sape tak happy kan 😍😍 Balik kampung pun ramai yang tegur camne boleh kurus👯👯 . Amacam uollsss tak tergugat ke dengan testimoni fresh dari sisthur ni ??Berminat untuk cuba Appecut yg laku keras ni boleh terus Whatsapp Nadiah📲www.wasap.my/60179714276 @ klik jer link di bio 🔥🔥🔥 . . #deliveryservice #appecut #codappecut #cod #appecutnerrys #appecutkasipecah #malaysia🇲🇾 #damansara #petalingjaya #melawati #gombak #onlineshopping #kelantan #melaka #pahang #sabah #sarawak #penang #nakkurus #nakdiet #kawalseleramakan #weightloss #kurussebelomraya #nakkahwin #nakbertunang #kawalseleramakan #viral #lakukeras #jomkurus1malaysia #postageseluruhmalaysia at Muar Bandar Diraja Johor

20
11 minutes ago

Jangan lupa ambil minuman collagen plus untuk tenaga dan menyejukan badan anda! Terdapat 3 jenis perisa Collagen Birdsnest Drinks⤵️ 1️⃣Honey+Longan (Skin, Energizing & Cooling) 2️⃣Wolfberry + Dates (Antioxidant & Improve Visions,Skin) 3️⃣Aloe Vera (Glow Boosting & Anti Ageing) . @fgwalet Collagen + Birdnest tinggi kandungan air dan dapat membantu dalam mengurangkan haba dalam badan juga! Minuman yang sihat dan menyegarkan ini, kaya dengan serat, protein dan antioksida.. yang pasti sangat sedap, sihat dan lazat..kalau minum sejuk sejuk nikmat sangat .... More info whatsap to 019-419 3255 @fgwalet_penangisland COD PENANG .. Have fun everyone ❤ #fgwaletbyfouziahgous #birdnestbyfouziahgouz #fgwalet_penangisland #fgwaletutara #fgwaletpenang #birdnestpenang #penangisland #penang #pulaupinangpulaumutiara #teamutara #BirdnestHalal #birdnestdrink #birdnestutara #stayyougfeelyoung #kedahdarulaman #perlisinderakayangan #stayyoungfeelyoung

10
15 minutes ago

KOREAN YEAHU 💖(UNISEX) . SIZE : XS - 3XL . MATERIAL : GILDAN COTTON . SHORT SLEEVE: RM25.00 LONG SLEEVE : RM30.00 . POSTAGE : RM8.00 (1 -2 HELAI) (SEMENANJUNG MALAYSIA) . RM10.00 (1 - 2 HELAI) (SABAH & SARAWAK) PRE ORDER :2 HARI BEKERJA WHATSAPP : 013-932 5457 #syavintage #hipster #cetakbaju #arcticmonkeys #koreanstyle #lokalah #supreme #kotabharu #kualalumpur #ootd #kuantan #melaka #clothingsya #fila #terengganu #bbnu #kelantan #kedah #perlis #penang #langkawi #perak #pulaupinang #negerisembilan #terengganu #pahang #johor #selangor #sabah #sarawak #blackpink

61
16 minutes ago

KOREAN YEAHU 💖(UNISEX) . SIZE : XS - 3XL . MATERIAL : GILDAN COTTON . SHORT SLEEVE: RM25.00 LONG SLEEVE : RM30.00 . POSTAGE : RM8.00 (1 -2 HELAI) (SEMENANJUNG MALAYSIA) . RM10.00 (1 - 2 HELAI) (SABAH & SARAWAK) PRE ORDER :2 HARI BEKERJA WHATSAPP : 013-932 5457 #syavintage #hipster #cetakbaju #arcticmonkeys #koreanstyle #lokalah #supreme #kotabharu #kualalumpur #ootd #kuantan #melaka #clothingsya #fila #terengganu #bbnu #kelantan #kedah #perlis #penang #langkawi #perak #pulaupinang #negerisembilan #terengganu #pahang #johor #selangor #sabah #sarawak #blackpink

50
17 minutes ago

Built in 1947, the Hin Bus Depot ― as its name suggests ― was a depot for the “blue buses” known as Hin Bus that used to ply the Tanjung Bungah and Teluk Bahang routes. When the bus company, Hin Company, finally closed down, the depot was left vacant for many years up until it was bought by a company owned by three families. They could not decide on what to do with it until famed mural artist Ernest Zacharevic came along. . 🇲🇾 Penang - #kuregaxpenang 🗺 My story - #kuregastory 📷 @sonyalpha SLT α77 | SAL18250 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #iamtb #travelrepost #LPFanPhoto #TripMaximizer #streetclassics #PassionPassport #Wonderful_Places #TLpicks #wonderearthurbanclub #vscocam #WorldNomads #journesia #asia_vacations #TheDiscoverer #getvidi #agameoftones #AsianWanderlust #visualambassadors #roamtheplanet #ig_color #lightroom #sonyalpha #sonyalphaclub #malaysia #penang #georgetown #urbanexploration #khookongsi at Hin Bus Depot

230
22 minutes ago

Bunga PINK BELACAN♡ _ Ok last untuk corak korean wallpaper. Semuanya 15 corak. tu pun pening dah nak pilih kannn. ♥ . #KOREANWALLPAPER #STOKBARU #STOKRAYA . . ♥ #Assalamualaikum - Alhamdulillah #zatywallpaper_on9 #kualalumpur #selayang #gombak #perlis #kedah #jitra #penang #perak #kualakangsar #selangor #melaka #negeri9 #johor #pahang #terengganu #kelantan #sabah #sarawak #brunei #deko2rumah #wallpaperjimat #wallpapermurah #guru #homedesigner #WhatsApp +6011.5653.3135 . KOREA WALLPAPER: _____________ 🎈 1roll RM75 (setanding brand international) 👍 PANJANG 9.5 METER - 10METER 👍 LEBAR 53CM 👍 KETAHANAN 10-15 tahun 👍 TIADA GAM/LETAK SENDIRI 👍MATERIAL PVC PERMUKAAN KASAR dan CORAK TIMBUL 👍Tebal

61
24 minutes ago

Good morning from Penang Island ☀️🏝🇲🇾 . We are thrilled to be settled into our new Airbnb home for 10 days. This place reminds us just a bit of our old life in our condo back in Seattle! We are grateful to have a full kitchen, desk space, washer and dryer, and of course this wonderful view 😘🏠🌅 . Home is wherever we are together 🌈💜👩‍❤️‍💋‍👩🏠🌏 . . . . . . . . . #alloptionsconsidered #itsjustusalix2 #penang #penangisland #malaysia #southeastasiatravel #asiatravel #budgettravel #financialindependence #financialindependenceretireearly #firemovement #allaboutadventures #exploreeverything #adventureanywhere #livetheadventure #neverstopexploring #lifeofadventure #travelcommunity #traveladdicted #travelislife #travelcouple #gaytraveling #lesbiantravel #lesbiantravelcouple #lgbttravel #lgbttravelers at Penang Island

161
35 minutes ago

Bunga PURPLE Tgk real depan2 mmg cantik ! #KOREANWALLPAPER #STOKBARU #STOKRAYA . . ♥ #Assalamualaikum - Alhamdulillah #zatywallpaper_on9 #kualalumpur #selayang #gombak #perlis #kedah #jitra #penang #perak #kualakangsar #selangor #melaka #negeri9 #johor #pahang #terengganu #kelantan #sabah #sarawak #brunei #deko2rumah #wallpaperjimat #wallpapermurah #guru #homedesigner #WhatsApp +6011.5653.3135 . KOREA WALLPAPER: _____________ 🎈 1roll RM75 (setanding brand international) 👍 PANJANG 9.5 METER - 10METER 👍 LEBAR 53CM 👍 KETAHANAN 10-15 tahun 👍 TIADA GAM/LETAK SENDIRI 👍MATERIAL PVC PERMUKAAN KASAR dan CORAK TIMBUL 👍Tebal

70
38 minutes ago

KOREAN YEAHU 💖(UNISEX) . SIZE : XS - 3XL . MATERIAL : GILDAN COTTON . SHORT SLEEVE: RM25.00 LONG SLEEVE : RM30.00 . POSTAGE : RM8.00 (1 -2 HELAI) (SEMENANJUNG MALAYSIA) . RM10.00 (1 - 2 HELAI) (SABAH & SARAWAK) PRE ORDER :2 HARI BEKERJA WHATSAPP : 013-932 5457 #syavintage #hipster #cetakbaju #arcticmonkeys #koreanstyle #lokalah #supreme #kotabharu #kualalumpur #ootd #kuantan #melaka #clothingsya #fila #terengganu #bbnu #kelantan #kedah #perlis #penang #langkawi #perak #pulaupinang #negerisembilan #terengganu #pahang #johor #selangor #sabah #sarawak #blackpink

103
42 minutes ago

PEKALONGAN 🇮🇩 IDR @120K (Belum Termasuk Ongkir) Order 3 Diskon 10rb /pcs Order Kodian Nego Sampai Jodoh😍 ✅JAHITAN HALUS ✅MATT KATUN HQ ✅BATIK PRINTING ✅SIZE LEBAR DADA / PANJANG ▪️M 100 / 70 ▪️L 102 / 71 ▪️XL 108 / 74 🚛EXPEDISI POS JNE 🛫SHIPPING WORLDWIDE🇲🇾🇰🇷🇧🇳🇯🇵🇸🇬 ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ 📜FORMAT ORDER ➡️Kirim foto barang yang dipesan + Ukuran dan jumlah yang di inginkan beserta data NAME➖ADDRES➖PHONE ➡️Kirim ke Whatsapp 👉 082225419703 ➡️PESAN➡️DEAL➡️TRANSFER ➡️KIRIM ⚠️NO KEEP SIAPA CEPAT DIA DAPAT BARANG CEPAT HABIS. ➡️Barang dikirim dari Pekalongan setiap sore. Transfer lebih dari jam 2 siang ikut pengiriman besoknya. Kunjungi Ig di 🔽 ▪️ @batikorisurakarta OPEN RESELLER&DROPSHIP💦 KODE:LBWD ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ ➖ #batikorisurakarta #kemejabatik #batikcap #batikpekalongan #batiksolo #batiklasem #batikcirebon #batikjogja #batiksasirangankalimantan #batikmurahmeriah #batikpria #batikkantor #batikdinas #bajuformal #batikmalaysia #kemejabatiklelaki #kemejabatikmalaysia #batikSelangor #batikkedah #batiksabah #batiksarawak #shahalam #penang #kadonatal #kadotahunbaru #batiksingapore #batikkualalumpur

21
44 minutes ago

Dah 4 tahun HERBS BY DYAS bertakhta di dunia ni! Kali ni HQ bawakan dengan design yg baru dan gojes! Chuols boleh grwb sekarang 💋 . Botol kecil : RM10 Botol besar : RM30 . To order: http://www.wasap.my/60192768114 . Biarkan Kulit Anda Bernafas Dengan DYAS SCRUB . #DyasScrub #DyasOfficial #DyasScrubMalaysia #Dyas #DyasMalaysia #DyasHQ #DyasLovers #Melaka #Johor #KualaLumpur #Selangor #Perak #Kedah #Penang #Perlis #PulauPinang #Kelantan #Terengganu #Pahang #ScrubMalaysia #ScrubMurah #TheBestScrub #ScrubMurahMalaysia #like4like #likeforfollow #likeforlike #likesforlikes #likes #likeforlikes

130
45 minutes ago

🌸Perjalanan 🌸 . Minasan, Pernah kah merasa setelah berjalan ke arah Allah, justru masalah semakin banyak? Semakin kompleks ujian kehidupan yang menghampiri? Lalu satu per satu kawan sepermainan mulai menjaga jarak aman dari kita? . Why me? Kenapa bukan orang lain saja? Begitu, salah 2 (dua) pertanyaan yang sering terlontar sebagai bentuk protes kepada Allah SWT.. Seakan hidup yang dijalani lebih berat dan merana dibandingkan episode hidup orang lain.. . Tenang, kamu tidak meniti jalan hijrah ini sendirian.. Pahami lah bahwa semua yang terjadi adalah grand design scenario dari Allah untuk kebaikan mu kelak.. Sebagaimana firman Allah SWT dalam QS Al-Ankabut ayat 2-3 : . ‎أَحَسِبَ ٱلنَّاسُ أَن يُتْرَكُوٓا۟ أَن يَقُولُوٓا۟ ءَامَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ ﴿٢﴾؅ ‎وَلَقَدْ فَتَنَّا ٱلَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ ۖ فَلَيَعْلَمَنَّ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ صَدَقُوا۟ وَلَيَعْلَمَنَّ ٱلْكَٰذِبِينَ ﴿٣﴾؅ . 2. Apakah manusia mengira bahwa mereka akan dibiarkan hanya dengan mengatakan, "Kami telah beriman" dan mereka tidak diuji? 3. Dan sungguh, Kami telah menguji orang-orang sebelum mereka, maka Allah pasti mengetahui orang-orang yang benar dan pasti mengetahui orang-orang yang dusta. . Maka selamat menjalani ujian dengan sabar dan tenang.. Carilah kawan-kawan yang satu frekuensi agar dapat saling mengingatkan dan menguatkan dalam lanjutan #perjalanan pulang mu.. . If Allah brings you to it. Allah will bring you through it.. 💪🏻💪🏻💪🏻 . Bismillah.. In syaa Allah 2019 setiap kita akan "naik level" ke arah yang lebih baik dan di ridhoi Allah SWT.. Aamiin . . 📸"I want to go to the #airport "✈️, celoteh bocah lucu ini dengan penuh keyakinan.. Wish I have one soon ☺️, aamiin.. . . . . . #selfreminder #positivevibes #celotehpagi #travel #traveltheworld #hijabtraveller #koperransel #timkoper #cutenessoverload #Penang #penangisland #georgetown #visitMalaysia #vacation #kids #kidsboy #peranakan

250
46 minutes ago

Dapatkan sekarang HERBS by DYAS! Berwajah baru okayyy 😘😘Jangan risau yaaa Herbs punya power tetap sama . Botol kecil : RM10 Botol besar : RM30 . To order: http://www.wasap.my/60192768114 . Biarkan Kulit Anda Bernafas Dengan DYAS SCRUB . #DyasScrub #DyasOfficial #DyasScrubMalaysia #Dyas #DyasMalaysia #DyasHQ #DyasLovers #Melaka #Johor #KualaLumpur #Selangor #Perak #Kedah #Penang #Perlis #PulauPinang #Kelantan #Terengganu #Pahang #ScrubMalaysia #ScrubMurah #TheBestScrub #ScrubMurahMalaysia #like4like #likeforfollow #likeforlike #likesforlikes #likes #likeforlikes

111
48 minutes ago

HERBS NEW LOOK! Orang yang grab awal memang untung tau sebab dapat design yang stylo dan garang nii tapiii dia punya power tetap sama 😘 . Botol kecil : RM10 Botol besar : RM30 . To order: http://www.wasap.my/60192768114 . Biarkan Kulit Anda Bernafas Dengan DYAS SCRUB . #DyasScrub #DyasOfficial #DyasScrubMalaysia #Dyas #DyasMalaysia #DyasHQ #DyasLovers #Melaka #Johor #KualaLumpur #Selangor #Perak #Kedah #Penang #Perlis #PulauPinang #Kelantan #Terengganu #Pahang #ScrubMalaysia #ScrubMurah #TheBestScrub #ScrubMurahMalaysia #like4like #likeforfollow #likeforlike #likesforlikes #likes #likeforlikes

120
1 hour ago

Overgrown Beauty 🌾 __________________________________ Penang, Malaysia 🇲🇾 __________________________________ 📷: Canon F1n 🎞: Kodak Porta 400 __________________________________ #nofilter #penang at George Town, Malaysia

261
2 hours ago

Terima kasih di atas tempahan korang yaaa 😘. . Kalau korang nak rasa Brownies lettop ni, inilah masanya untuk anda wasap kami leleajuuu !!! . Ini haaa details: Pakej kami:‬ ‪- RM 35 (25-36 pieces/7x7 inci)‬ ‪- RM 65 (56-63 pieces/11x9 inci)‬ - RM 40 (Tower 30 pcs) - RM 70 (Tower 60 pcs) ‪*Anda pilih design, kami sesuaikan dengan pakej anda nak🤗👌🏻 - Penghantaran sekitar Pulau Pinang. Caj penghantaran RM 5. . Untuk pelbagai pilihan design, boleh rujuk di media sosial kami 🤗. Instagram: - brownies.story.penang . Facebook Page: - Brownies Stories Penang . Whatsapp: 019-4603749 (Area Seberang) 019-4152898 (Area Pulau) . Apa tunggu lagi, mehh order lekaihhhh !!! 😬😱😬😱😬 . #browniesstorypenang #browniessedappenang #penang #browniesmurahpenang at Penang, Malaysia

143
2 hours ago

☀️ p a g i ☀️ #ปีนังนังตังนิงอะชะเอิงเงอเอย #penang

101
2 hours ago

#komtar #penang #thetop so many things to do in 1 building.. Great for families... make sure come early to enjoy all the attraction and end with amazing view of sunset at the top sky walk ....

90
2 hours ago

➡Antara khasiat Minyak Ikan Omega3 1. Membantu proses metabolisme 2. Membantu melancarkan peredaran darah 3. Membantu mengawal paras kolestrol 4. Membantu meningkat kesihatan jantung 5. Membantu meningkat kecerdasan otak dan daya ingatan 6. Membantu mengurangkan sakit sendi 7. Membantu menurunkan tekanan darah 8. Membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan 9. Untuk kesihatan kulit 10. Antioksida 11. Menjaga kesihatan saraf 12. Mengurangkan kahak ➡RM30 (60biji) ➡Postage RM8 (sm)/ RM12 (ss) Untuk pembelian wassap 0124456309 atau insta dm #halagel_supplement #minyakkelapadara #habbatussauda #minyakzaitun #minyakikanomega3 #sayajual #bazaarpaknil #bazarpaknil #daura #shopee #negerisembilan #sayajualmurah #kedah #sungaipetani #johor #melaka #selangor #kualalumpur #putrajaya #halagel #perak #perlis #penang #pahang #kelantan #terengganu #sabah #sarawak

121
2 hours ago

Pesona Durian Malaysia... Durian adalah buah tropis khas Asia Tenggara. Nama ini diambil dari ciri khas kulit buahnya yang keras dan berlekuk-lekuk tajam sehingga menyerupai "duri". Sebutan populernya adalah "raja dari segala buah" (King of Fruit). Durian adalah buah yang kontroversial, meskipun banyak orang yang menyukainya, namun sebagian yang lain malah muak dengan aromanya.... @ Harriston Chocolate, Georgetown, Penang, Malaysia, Senin 21 Januari 2019 #pandjikiansantang #durian #duren #kingoffruit #fruit #buah #penang #malaysia #tour3negara #tourtiganegara at Penang, Malaysia

83
3 hours ago

⠀ WOW LAGI !!! [TESTIMONY CUSTOMER] ⠀ SUKA DAN TAK SANGKA ADA SERVICE TERBAIK BEGINI !!! ⠀ Terima Kasih dari testimoni customer. ⠀ TUNGGU APA LAGI? ⠀ SAPA MAI PENANG KASI DISCOUNT HABIS !!! ⠀ ⠀ HELP US HELP YOU #RELIABLE #TRAVELS ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ CONTACT US NOW FESTIVE TRAVELS PENANG ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ GIVE UR DETAILS #DATE #TIME #LOCATION ⠀ ⠀ #CARELINE ☎ tel:1-700-81-5144 cepat call careline yang mesra pantas untuk booking segera sementara ada kosong ⠀ ⠀ #WEBSITE 🌏 www.festive.com.my cepat lawati website simple dan lengkap untuk sebarang informasi yang diinginkan ⠀ ⠀ #MESSENGER 💬 m.me/WOWfestivetravels cepat pm messenger cara paling personal untuk senang kita survey dan bincang sampai jadik ⠀ ⠀ #WHATSAPP 🎯 wa.me/60174577114 cepat pm whatsapp ke person in charge yang budiman untuk secure booking ⠀ ⠀ ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 👉👉👉 #LIKE #SHARE #KONGSI 👈👈👈 MANFAATKAN PADA YANG MEMERLUKAN ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ ⠀ ⠀ #FACEBOOK #LIKES 👍 facebook.com/WOWfestivetravels ⠀ ⠀ #INSTAGRAM #FOLLOW 📷 instagram.com/keretasewapenang_festivetravel ⠀ ⠀ #TWITTER #TWEET 🐥 twitter.com/festivetravels ⠀ ⠀ #YOUTUBE #SUBSCRIBE ▶ youtube.com/channel/UCLpi11B07NhzxNrn1dBWWbg?sub_confirmation=1 ⠀ ⠀ THANK YOU FOR YOUR SUPPORT #FestiveTravels #YourReliableTravels #WOWFestiveTravels #KeretaSewaFestive #KeretaSewa #PenangCarRental #CarRental #KeretaSewaPenang #KeretaSewaMurah #Penang

20
2 days ago

. 🤚Tis the hand that works many long days and nights 🤚Tis the hand that has had many oil splatters and burns 🤚Tis the hand that knows what hardship means 🤚Tis the same hand that counts the earnings of the day, but knowing that it did not come easily When I meet someone for the first time, I tend to look at first their eyes, then their hands. I find a person's hands so intriguing as they can tell you so much about them. #hands #hardship #lines #ckt #penang #hawkerfood #oldergeneration #siamroadcharkoayteow

453