Ococ Photos & Videos

11 minutes ago

Saya mahu mulakan pagi tanpa stres. Sekurang kurangnya ada “pendinding” untuk lawan stress. Pendinding yang jinakkan hormon stres - kortisol. . Saya fikir dan berdasarkan kajian, magnesium adalah antara penjinak kepada hormon stres terbaik. Jadi perlulah ambil magnesium. . Terfikir juga boleh sahaja ambil suplemen magnesium. Tapi nilai serapan dalam tubuh tidak pasti. Kalau macam itu bagus lagi ambil dari sumber asli. Lebih alami. . Mujur dalam OCOC ada magnesium. Jumlah magnesium pun pada takat yang betul. Lebih alami. . Magnesium bukan sahaja untuk rendahkan kortisol. Magnesium diperlukan untuk 300 boichemical reaction dalam tubuh. Maksudnya tubuh perlu magnesium untuk lakukan 300 jenis proses bahan kimia dalam tubuh. . Banyak betul kepentingan magnesium. Walaupun dah banyak, ada lagi satu. Magnesium bantu dapatkan tidur yang nyenyak. Panjangkan fasa tidur gelombang delta. . Apabila tidur masuk fasa delta, growth hormon akan keluar. Buat proses self healing tubuh. Mudakan wajah dan tubuh. . Apa lagi. Jom OCOC waktu pagi! Saya sudah. Anda bila lagi? . #DrOtak #BrainStory #cocoOCOC #DrRizalAbuBakar

33
2 hours ago

Pagi2 Kakak Annur nak minum susu dia.. Jadi Ummi fikir masa yang sesuai nak pujuk dia minum OCOC. Ummi bancuh tengahari. Buat versi sejukkk.. bawa masa jemput dia daripada tadika.. Haaa.. mula2 jual mahal. Lepas tu teguk juga.. 🤗😍 Thank you Cik Anne, introduce kat kitorang.. OCOC ni air khasiat ye Ummi? Kata si Kakak.😁 #OCOC #kamibarucuba

40
7 hours ago

✔️Coco OCOC di formulakan oleh Pakar Otak, Dr Rizal Abu Bakar. Ia sesuai untuk semua usia sedari 3 tahun ke atas yang inginkan Otak Cantik Otak Cerdik ✔️Inshaa allah Sangat membantu masalah yang 1. Tak Fokus 2. Lambat faham 3. Malas 4. Cepat letih 5. Mudah mengantuk 6. Stress !! Kesemua masalah ini puncanya pada otak. Jadi perlu baiki otak. ✔️ OCOC TIDAK menggunakan bahan pengawet, pewarna, perisa dan gula putih. ✔️Memggunakan bahan premium dan dari sumber asal. . ❤️ Koko jenis 70% dark chocolate. ❤️ gula kelapa (rendah Glycemic Index. Hanya 31/100 berbanding dengan 68/100 gula biasa.) *SEKOTAK MENGANDUNGI 10 SACHET UNTUK 10 HARI ✔️KANDUNGAN NUTRISI DALAM OCOC dan FUNGSINYA : 1⃣ NIACIN - Untuk kuat ingatan dan meningkatkan tenaga anak anak. 2⃣ FLAVANOIDS - Untuk kuat memori otak. 3⃣GINGKO BILOBA - Tingkatkan aliran darah dan nutrisi ke Otak. 4⃣ SEROTONIN - Untuk cergas pembelajaran 5⃣ MAGNESIUM - Untuk kuat sistem imun. 6⃣TRYPTOPHAN - Untuk tidur nyenyak. OCOC diiringi usaha inshaa allah akan memberi kejayaan. ✔️INFO : Apabila otak mahu dibaiki, bahagian otak yang disasarkan mesti TEPAT. Sukatan bahan mesti betul. Supaya impaknya maksima. Coco OCOC guna pendekatan Penembak Tepat. Ada 3 bahagian utama otak disasarkan. ❤️Prefrontal Cortex - tempat problem solving, buat keputusan, pertimbangan, susun kata kata, kawaln emosi. ❤️Temporal Lobe - bahagian berkaitan belajar. ❤️ Hippocampus - pusat memori . Niacin, flavonoids, tryptophan, magnesium sasarkan pada 3 bahagian otak di atas. 38 vitamin dan minerals lagi sasarkan pada bahagian lain. . Kesannya pada anak anak luarbiasa. #ococ #smartcoco #ococdrrizal #drrizal #otak #drotak #student #minumannutrisi #natural #cocopremium #otakcantikotakcerdik #minumanpelajar wasap.my/60192399079 Shopee.com.my/ibuanak.by.amay

31
10 hours ago

5 JENIS KACANG BANTU EXAM . Nak makan apa apabila dekat exam? Khususnya anak anak yang akan menduduki UPSR tak lama lagi. . Apabila kita tidak tahu, kita main makan sahaja. Kajian dapati makanan tertentu boleh bantu beri kesan TURBO pada otak. . Lebih lebih di saat exam semakin dekat. Gentar hati pula semakin kuat. . Otak guna 35% dari vitamin dan minerals yang kita dapat dari makanan. Apabila kita beri otak apa yang otak perlukan, kita mengukir arca kejayaan. . Lima jenis kacang ini boleh bantu beri kesan baik pada otak. Kenapa? . 1- Walnut tingkatkan serotonin. Neurohormon penting untuk belajar. Bukankan nak exam perlu belajar dahulu. . 2- Pistachio pula kaya dengan anti oksida gamma-tocopherol. Baik pulih bahagian bahagian yang perlukan perhatian. . Nutrisi Pistachio juga akan lepak di limbic system- pusat emosi. Mood jadi baik. Lebih tenang jadinya. . 3- Almonds naikkan dopamin dan adrenalin. Juga penting untuk belajar. Bahagian otak yang dapat manfaat ialah Left Temporal Lobe. Bahagian belakang mata kiri kita. Ini tempat belajar. . 4 & 5 - Hazelnuts dan gajus akan bertalak di hippocampus. Pusat memori untuk manusia. Sangat penting untuk lenjitkan prestasi memori. . . #DrOtak #Neuroversiti #CocoOCOC

243
19 hours ago

Ốc đồng giá 30K :)))) #aeonmall #ococ 🐚

120
1 day ago

APA KELEBIHAN YANG SAYA MILIKI SELEPAS MENGAMALKAN OCOC? 1. Mudah tidur malam Berbanding sebelum mengamalkan OCOC, saya agak sukar untuk tidur dimalam hari walaupun mata mengantuk tetapi otak masih bekerja. Selepas mengamalkan OCOC, otak dan mata bekerja selaras dimana tepat jam 10 saya pasti diulit mimpi. 2. Bacaan gula dan blood pressure yang stabil Benar! Gula kelapa merupakan gula paling terbaik yang pernah saya amalkan. Berbanding dengan gula putih, gula kelapa lebih lembut manisnya. Malah, pesakit diabetis telah disyorkan oleh American Diabetis Association untuk mengambil gula kelapa sebagai pengganti kepada gula putih. 3. Daya ingatan semakin meningkat Ococ mengandungi jumlah Niacin (Vitamin B3) yang terkawal mampu meningkatkan keupayaan daya ingatan. Kebiasaannya, apabila badan menjadi lesu, otak kita terasa semakin lambat bertindak balas. Setelah mengamalkan Ococ, walau dalam keadaan letih, saya mampu berfikir secara kritikal. Berminat untuk mencuba minuma koko OCOC. Wasap sekarang! www.wasap.my/60197523568/ococ www.wasap.my/60197523568/ococ www.wasap.my/60197523568/ococ #cocococ #drrizaabubakar

211
2 days ago

💖 Resepi PATUH OCOC 💖 Baru 2 hari lepas mama buat bubur kacang hijau durian untuk Luqman dan kawan kawannya di asrama. . Abahnya sorang je singgah melawat Luqman di Melaka sebab rushing nak bawa atok ke Hospital Putra Melaka untuk jumpa neurologist sebab atok kerap sakit kepala sejak jatuh motor bulan lepas. . Tetiba petang semalam si abah bertanya., "bubur ada lagi tak? Hari tu tak sempat jamah pun bubur tu". . Mama pun apa lagi, hari ni terus keluarkan kacang hijau (telah direndam), sedikit pati santan kelapa serta durian dari freezer. . Perasa tambahan semestinya dari sumber alam. Gula Kelapa OCOC dan garam bukit!. . Nyum.. nyum.. nyum.. Seronok tengok mereka makan. Berselera sungguh. Rasa puas hati dan gembira bila dapat sediakan makanan TERBAIK kepada keluarga. . Mana nak dapatkan gula kelapa ni? Wasap jer 019-25.35.498 🙂 #OCOC #GulaKelapa #Organik #OtakCantikOtakCerdik

60
2 days ago

These are a summer vibe 🕶 ☀️ Shout out to Nike for this dope colour way A must cop for the summer sure to turn heads 😎😎 at Kennington

393
3 days ago

KENAPA STORYSHOWING? . Waktu itu hujan. Tengahari yang awalnya cerah tiba-tiba suram. Sesuram hati aku ini. . Langit pula berdentum. Seolah marah dan menjerit. Seolah memberontak persis seperti yang aku rasai. . Bunyi air mencecah bumbung zink bingitkan telinga. Menambah rasa sedih yang bersarang di hati. . Kilat juga tidak mahu ketinggalan. Membentuk benturan garis putih tidak lurus di langit. Setiap kali ia muncul setiap kali itulah bunyi bedebum akan aku dengar. . Kaget aku jadinya. . Pada saat itulah aku masukkan jari kecil ku ke telinga. Cepat cepat. Sesekali aku rapati ibu. . Wajahnya aku tatapi. Semakin banyak garis tebal. Tidak selicin kulit telur seperti dahulu. . Sesekali tangannya aku sentuh. Kasar. Seperti memegang ranting pohon. . Tangan inilah yang dulunya tidak pernah berhenti menyuap mulut ini. Tangan kasar inilah yang mandikan dan wangikan tubuh ini. Tangan kasar inilah yang menampar setiap nyamuk yang cuba hingga tubuh kerdil ini. . Kini, tangan dan wajah ibu sejuk. Walau ada kuntuman senyuman, tiada lagi darah yang mengalir. . Tiada lagi ombak di dada. Ibu tidak lagi bernafas. Hanya terbaring kaku. . Air mata ini makin deras mengalir. Seperti hujan. Tiada tanda mahu berhenti. ———— . Di saat anda membaca coretan di atas, otak anda akan jadi seperti dalam gambar ini. Ia dinamakan neural coupling. . Apabila perkataan bunyi, bedebum, menjerit anda baca, bahagian auditory cortex anda akan aktif. Seolah anda juga sedang lalui rasa itu. . Ini baharu membaca. Sekiranya cerita ini dilantunkan atau ditunjukkan storyshowing motor cortex, visual cortex, wernicke area, broca area , Insula, limbic left temporal lobe akan aktif. . Otak anda dan otak si penunjuk cerita seolah sama. Berayun dalam gelombang sama. Seperti sebuah orkestra. Sama bergerak. . Inilah powernya StoryShowing. Ia ilmu supermahal. Ilmu kuasai otak orang lain. Ilmu beri pesona dan hadirkan teruja. . Berminat miliki kemahiran ini? Boleh daftar di neuroversiti.com/produk/tiket-brainstory-the-power-of-storyshowing/ Hanya berbaki 4 tempat sahaja lagi. Daftar sekarang! . #DrOtak #BrainStory #OCOC

520
3 days ago

Yang di tunggu tunggu telah sampai!. Gembiranya rasa hati tak terkata. . Tak sabar nak kongsi kebaikan dan manfaat coco OCOC dengan sahabat semua. . Zahra dan Husna pilih food container warna oren dan merah sorang satu. Makin bersemangatlah Husna (darjah 1) bawa bekal ke sekolah lepas ni. Zahra baru 4 tahun, belum pun masuk sekolah tapi dia pun nak juga bekas makanan tu. Cantik. . Ada yang nak rasa keajaiban coco OCOC?. Minuman bernutrisi sesuai untuk seisi keluarga. Coco OCOC dapat tingkatkan fokus dan menguatkan memori serta memberi mood yang baik. Memberi rasa tenang dan gembira gitu. . Jom cepat cepat dm atau klik pada link profile untuk rasai pengalaman ber"ococ" seperti kami. . Kami sudah., anda bila lagi? #CocoOCOC #OCOC #OtakCantikOtakCerdik #BrainBoosterDrink #DrRizalAbuBakar

40
3 days ago

🚨🚨The Future is HERE 🚨🚨⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ The squad had an opportunity to check out the Nike Adapt BB in hand and from the first impression, it’s fair to say the future is VERY bright for @nikebasketball 💥✨🔥🏀🔥⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ Let us know if you plan on picking up the Adapt BB and your thoughts on self-lacing technology and in the comments 👇🏾👇🏿👇🏾 ⁣⁣⁣⁣ #NBAAllStar #AllStarWeekend2019⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ S/O Yondo on the beat 🔊🔊🔊

697
3 days ago

4 MAKANAN LEMBABKAN OTAK . 1- Makanan segera seperti gambar diatas. . 2- Bergula . 3- Deep fried . Apa ada dalam french fries? Ada 15 bahan. Ada gula ada pewarna. . Ada sodium acid pyrophosphate dan tert-butylhydroquinone. . Hasil kajian dapati dos tinggi dan ambil kerap boleh beri masalah pada penglihatan. Rosakkan mata. . 4- Karbo ringkas . Empat(4) makanan ini bantu LEMBABKAN OTAK. . Ini FAKTA. . Kredit : Neuroversiti.com #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat #minumannutrisi

90
3 days ago

Apa yang berlaku pada #otak bila Coco OCOC diminum? . #CocoOCOC ada #Flavanoids. Flavanoids akan masuk ke bahagian Temporal Lobe kiri. Tempatnya di bahagian belakang mata kiri. #TemporalLobe inilah pusat belajar. . Apabila ke sekolah bahagian ini perlu aktif. Coco OCOC dengan sukatan flavanoids yang tepat mampu aktifkan bahagian Temporal Lobe. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat #minumannutrisi #tipstidor

60
4 days ago

🚨🚨🚨 KAAAAAAARSH 🚨🚨🚨⁣ ⁣ Jermaine wanted KARSH but @miamiheat had other plans 😂🤣😂⁣ ⁣ In our latest episode, we talked about all the trades from deadline day and here’s a likkle taste of the banter from this episode 🔥🔊😂 ⁣ ⁣ As always you can find the pod on Spotify, Apple Podcast and SoundCloud at Kennington

345
4 days ago

Asalnya buat untuk anak-anak. Mahu pastikan mereka berjaya dan rasa bahagia. . Sebagai tanda kasih ayah ibu pada anak-anak. . Awalnya tiada niat untuk dikongsi. Buat senyap-senyap. Hantar ke lab. Tunggu dan lihat hasil. . Dapatan dari lab menarik. Puas hati. Beri pada anak. Mereka ambil. Tiada soal. . Saya tidak sebut minum cocoa ini akan jadi pandai. Tidak mahu ada kesan placebo. Biar sahaja mereka minum. . Awalnya sekadar ukur prestasi ujian di sekolah. Pencapaian pertandingan yang diceburi. . Peningkatan anak anak ketara. Lonjakan keputusan #akademik tinggi. Daya #konsentrasi juga meningkat. Memori menjulang naik. . Sebagai ibubapa kita mahu anak-anak berkawan dengan kawan-kawan yang #baik, yang #bijak. Supaya anak-anak kita juga #cerdik. . Saya mula beri kepada rakan anak-anak. Keputusan exam mereka juga mula berubah. Ada yang asalnya kedudukan 27 melonjak ke 3. . Pencapaian mereka #luarbiasa. Bukan seorang dua. Ramai. . Walau hasil baik, niat menjual tiada. Walau ada back up research, ia terus dipendamkan. Biar sahaja untuk diri dan keluarga. . Saya tahu tikaman dan serangan yang akan berlaku sekiranya #ococ dipasarkan. Buruk sangka akan mula dikalungkan di leher. Kejian yang akan datang bertimpa. . Makian tidak perlu dicerita. . Bayangkan dari 2012 hingga 2018 mulut terkunci rapat. Tiada pendedahan. Tiada yang tahu. Senyap. . Semuanya berubah apabila ada orang bersuara. . “Kalau you ada ilmu, you sembunyi untuk diri dan keluarga, mati nanti masuk neraka! Sanggup?!” . Kata ini buat tubuh saya bergegar. Bergetar tiada henti. Seolah ada arus elektrik yang mengalir. . Lama berfikir. Lama istikharah. Kemuncaknya berRamadan di Makkah dan Madinah. . Di sana iktikaf saya lama. Pulang ke bilik sekejap sekejap. Setiap masa mohon petunjuk dari Yang Maha Esa. . Lalu saya buat keputusan. Keluarkan. Sebagai alternatif. Biar ibubapa punya pilihan. . Biar mereka dapat berikan kasih sayang pada anak. Beri kebaikan. Melihat, merasai dan mendengar tawa #kejayaan anak anak. . Selepas dikeluarkan, #testimoni mula menjelma. Penuh mesej muncul di inbox. Ucapan terima kasih, #syukur dan #doa dari #ibubapa bersepah sepah. . Saya hanya sujud syukur. . Dr Rizal Abu Bakar

152
4 days ago

(Coconut Palm Sugar) Berbeza dengan gula lain. Gula kelapa punya nutrisi tinggi. Tambahan kepada nutrisi sedia ada. Gula kelapa tergolong dalam GULA RENDAH Glycemic Index. Hanya 31/100 berbanding dengan 68/100 gula biasa. Lebih tinggi lebih bahaya. Apa beza Low GI vs High GI? Mudah fahamnya begini. Apabila kita makan makanan tinggi GI, gula akan cepat dan mudah terurai dalam darah. Berlaku lambakan gula dengan cepat dalam darah. Penuh. Sesak. Apabila otak kesan darah penuh dengan gula, otak arahkan molekul tertentu dikeluarkan. Molekul ini pun dilepaskan. Seterusnya turunkan kandungan gula dalam darah. Begitulah kerja molekul ini setiap kali kita ambil gula atau makanan tinggi GI. Bayangkan anda bekerja bersihkan selut di pantai. Anda jirus air untuk hilangkan selut. Tapi setiap kali jirus, ada orang baru datang berjalan. Selut kembali. Perkara ini berulang. Setiap masa. Apakah tidak letih? Apakah anda akan marah? Begitu juga dengan molekul ini. Apabila ia merajuk, maka jadilah resistant. Dia berhenti keluar. Darah terus tinggi gula. Jadilah kita pengidap diabetes. Ini bukan kerja sehari. Tetapi bertahun. Bermula dari zaman kanak-kanak lagi. Kandungan gula dalam darah perlu stabil. Sikit memadai. Tidak perlu melimpah. Gula kelapa stabilkan paras gula dalam darah. Berbanding gula putih yang lemahkan dan bunuh sel otak di hippocampus – pusat memori, gula kelapa tidak buat kerja gila itu. Bayangkan anak anda ambil gula putih setiap hari. Setiap hari juga sel otak hippocampus dilemahkan. Diracuni. Tapi dalam masa yang sama kita mahu anak jadi pandai. Cemerlang akademik. Penghafaz Al-Quran. Malangnya kita meracuni bahagian otak yang bantu anak untuk pandai. Gula kelapa ada inulin. Bantu serapan kalsium. Anak membesar dengan tulang yang lebih kuat. Inulin adalah prebiotik. Bantu pembentukan bakteria baik. Inulin hilangkan sembelit. Jaga kesihatan perut. Menariknya tentang gula kelapa ia ada polyphenols, sejenis anti oksida. Nak risik2 Gula Kelapa whatsapp Kak Rose 019752356 #ococcoconutsugar #coconutsugar

225
4 days ago

Ibu Bapa telah Terpedaya sekian lama! Hanya dgn Huruf ‘M’ besar warna kuning sekian lama tanpa rasa bersalah kepada anak2? anak Nak Belajar, exam PSRA,UPSR,PMR dan SPM tahun ini? Beri anak anda minuman bernutrisi untuk otak. Koko OCOC diformulasi oleh Dr Rizal Abu Bakar dengan penuh kasih sayang untuk anak beliau. Otak perlukan nutrisi untuk fokus, ingat dan belajar. Seperti pokok perlukan baja untuk terus hidup dan berbuah. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat #minumannutrisi #tipstidor

181
5 days ago

Here's one of the pieces that Joni of @rainbowcurvecorsetry brought with her in the past. Corsetry encompasses so many different skills. from the very creative to the very technical. Joni's technical and wonderful creativity positively bursts out with every piece she makes! It was such a pleasure to display her pieces at the OCOC. We'd love to see your creations this year! #corsetier #corsettraining #corsetstyle #corsetschool #corsetting #learncorsetry ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #corsetmakers #corsetmaker #corsetlove #corsetlovers #corsetmodel #corsetcurves #ococ #corsetmakersunite #learncorsetmaking #sewingcorsets #sewing #dressmaking #costuming #costumiers #lingerie #foundationsrevealed

1871
5 days ago

🚨🚨🚨Fire Kicks🚨🚨🚨⁣ ⁣ As is on every Friday....⁣ ⁣ It’s FOOTFIRE FRIDAYS!!! 🔥🔥🔥⁣ ⁣ What a week of releases⁣ But the two we’ve got today, are sure to be reserved for the summer months ☀️☀️☀️⁣ ⁣ Nike and Jordan did a madness with these drops, sure to turn heads regardless of what you wear with them.⁣ ⁣ Turbo greens vs royal tints⁣ Element react 87 vs Jordan 1⁣ Retro vs new school⁣ ⁣ Who wins? Let us know bellow 💭💭💭

3910
5 days ago

おもひで⑧ 2019.2.15 大阪4days2日目! ありたんとゆりたんとお久しぶりのみわたんと💗💜💚💙 整番見事に30番台、40番台、50番台、60番台って揃って、今日はステージ低かったから後ろの方で見たんやけど、どこおっても楽しいね🤦‍♀️🤦‍♀️ バリバリ目合って大好きすぎました! ツーショは初めて5枚行けたんやけど、 ええ、5枚!?って驚いてくれて、 いっぱい話したいから連続で行った🤦‍♀️ コソコソ話もあっくんパワーも壁ドンもお手も腕組むのも全部楽しかた! 見事にお互いのリクエストのしあい🥺💙 この2日間、え?どゆこと?っての 多すぎて、喋り足りんねんけど😢😢 大好き大好き連呼しながら帰るのも、 あと2日で終わりって思うと寂しい😢 #DREAMMAKER #ドリメ #ococ

92
5 days ago

APA BEZA OTAK LELAKI DAN OTAK PEREMPUAN. . Perkembangan teknologi beri ruang luas kepada manusia. Terutama perihal perkembangan otak. . Otak bayi seawal usia sebulan dalam kandungan sudah punyai 400 juta sel. Otak terus berkembang pesat sehingga bayi dilahirkan. . Diet si ibu ambil akan pengaruhi otak bayi. Gaya tidur si ibu sebelum mengandung pengaruhi pola tidur si bayi selepas dilahirkan. . Lebih menarik lagi perkembangan otak antara bayi lelaki dan perempuan dari sudut fungsinya tidak sama. . Apa yang tidak samanya? Saksikan... . Selepas habis tonton, sila LIKE page ini. . Salam Hormat . Dr Rizal Abu Bakar Pengetua neuroversiti.com #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat #minumannutrisi #tipstidor

10
5 days ago

Ujian gelombang otak membuktikan bahawa apabila kita menggunakan kata-kata positif, "feel good" hormon akan mengalir. "Positive Self Talk" akan membebaskan ENDORPHINS dan SEROTONIN di otak kita, yang kemudian mengalir ke seluruh badan kita, membuatkan kita berasa baik dan sangat baik. NEUROTRANSMITTERS ini berhenti mengalir apabila kita menggunakan kata-kata negatif. Jadi ucapkan kata-kata yang baik yang indah dan mulai hari dengan sarapan sihat OCOC untuk kekalkan otak Cantik Otak Cerdik bersama minuman coklat OCOC. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat #minumannutrisi #tipstidor

10
5 days ago

Soalan-Soalan Lazim (FAQ) Adakah bahan-bahan yang terkandung dalam Coco OCOC? Coco OCOC hanya menggunakan bahan premium mengikut sukatan yang diluluskan oleh Dr Rizal sendiri. Coco OCOC mengandungi dark chocolate, ginkgo biloba, susu kambing dan gula kelapa. Adakah Coco OCOC mengandungi gula? Coco OCOC menggunakan Gula Kelapa. Gula kelapa tergolong dalam GULA RENDAH Glycemic Index. Hanya 31/100 berbanding dengan 68/100 gula biasa. Di Mana mahu dapatkan Coco OCOC? Produk ini hanya boleh didapati daripada agen rasmi Coco OCOC. Kami merupakan salah satu agen berdaftar. Belian boleh dibuat melalui atas talian (online) ataupun dengan menghubungi kami melalui Whatsapp (010-3564458). Bagaimanakah Dr Rizal dapat formula Coco OCOC? Formula Coco OCOC ini merupakan formula yang tercetus sewaktu Dr Rizal menjalani latihan di Harvard. Formula ini kemudiannya diubah suai bagi mendapatkan kesan optimum pada tiga bahagian otak: Prefrontal Cortex, Temporal Lobe dan Hippocampus. Coco OCOC merupakan minuman yang diamalkan sendiri oleh Dr Rizal dan anak-anak. Adakah Coco OCOC ini terbukti berkesan? Coco OCOC ini merupakan minuman mengikut formula saintifik. Telah diuji oleh Dr Rizal sendiri. Bagi mendapatkan hasil yang optimum, gabungkan dengan usaha dan kerja keras. Adakah terdapat bahan pengawet atau pewarna dalam Coco OCOC? Coco OCOC TIDAK menggunakan bahan pengawet DAN TIDAK menggunakan pewarna. Bahan yang terdapat adalah 100% dari sumber asal. Bagaimana cara menyediakan Coco OCOC? Cara sediakan Coco OCOC ini mudah. Hanya koyakkan sachet dan masukkan ke dalam mug. Tuang air panas dan kacau hingga sebati. Sukatan air panas untuk Baby Junior ialah 150ml dan untuk Smart Student Plus ialah 160ml. Bilakah waktu sesuai untuk minum Coco OCOC? Berapa kali sehari? Flavonoids Bertindak menguatkan daya ingatan dan memori otak #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat #minumannutrisi #tipstidor

10
5 days ago

DYSLEXIA . Semasa seminar Future Brain oleh Dr Rizal Abu Bakar lebih kurang 2 tahun lalu, Mami dapat tahu penghidap #dyslexia menghadapi isu di bahagian #otak yang dikenali sebagai Temporal Lobe (TL). . TL terletak di belakang mata kiri kita. . Mutasi genetik yang wujud mempengaruhi perkembangan bahagian TL ini. . TL ini berhubung secara spesifik dengan pembelajaran, bahasa, memori, keupayaan membaca dan temper seseorang. . Untuk tingkatkan prestasi anak-anak #disleksia kita perlu beri nutrisi yang tepat ke bahagian ini. . Selain dari #cocoococ, Mami berikan #fishoil #probiotik dan #multivitamin untuk Memel. . Mami cuba elakkan putih2 yang meracuni otak seperti gula putih, nasi putih, tepung putih. Juga pewarna, perisa dan pengawet makanan. (part ni memang sukar sikit tapi worth it kalau cuba!) . Mami memang nampak perubahan padanya. Lebih fokus, makin happy, kurang episod sentap dan lebih mudah untuk lengkapkan kerja sekolahnya. Membaca dah menulis makin laju juga ☺️ . Selain pemakanannya, tidur dan aktivitinya juga perlu dikawal. Semua ini ada impak pada otak juga. . Moga Mami terus istiqomah dalam mendalami ilmu otak dan apply dalam kehidupan kami sekeluarga. . Otak kita tanggungjawab kita 😉 . Great Brain Great Life 🧠 #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat #minumannutrisi #tipstidor

62
5 days ago

Apa yang berlaku pada #otak bila Coco OCOC diminum? . #CocoOCOC ada #Flavanoids. Flavanoids akan masuk ke bahagian Temporal Lobe kiri. Tempatnya di bahagian belakang mata kiri. #TemporalLobe inilah pusat belajar. . Apabila ke sekolah bahagian ini perlu aktif. Coco OCOC dengan sukatan flavanoids yang tepat mampu aktifkan bahagian Temporal Lobe. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat #minumannutrisi #tipstidor

10
5 days ago

Bukan pasir ni! 😅... Jangan tersalah anggap... Bukan pasir kinetik juga. 😊. Sesuatu yang tercipta kerana anak-anak punya masalah oleh seorang pakar otak. Sabar jap Kak Fa cerita nanti. Sementara tu... Kalau tak sabar juga... Boleh DM @mt_hasni dan boleh check out: www.ococ.my dan @ococ.gombak untuk maklumat lanjut. 😉 #ococ #otakcantikotakcerdik #parentinglife #parentingdaily #dailyparenting #parenting101 #parenting #parenthood #motherhood #mommyhood #bubblynotesdotcom #parentingblogger #parentingbloggermalaysia #lifestyleblogger #lifestylebloggermalaysia #malaysiaparentingandlifestyleblogger #myparentingandlifestyleblogger #mommyblogger #mommybloggermalaysia #bloggermalaysia #bloggerMY #blogger at Malaysia

95413
5 days ago

Selamat Pagi. Doakan sahabat semua beroleh hari baik dan diberkati.

291
5 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat

20
6 days ago

🚨🚨🚨 TRADES 🚨🚨🚨⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ The NBA trade deadline was noo joke 🔥🤯🧐🤔⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Some teams pulled off some blockbuster moves and some moves were looking suspiciously fraudulent ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ We talked about all of them in our latest episode which you can find on Spotify, Apple Podcast and SoundCloud 🔊🎧⁣ (Also ended with a little bit of talk on the MVP race 🔥🏀🔥)⁣⁣ ⁣⁣⁣ Hit us up with your thoughts, share the pod with someone and as always we appreciate the support 👊🏾👊🏿👊🏾

343
6 days ago

Happy Valentines Day from @Misstosh! It was wonderful having her dance for us at the last conference! What awaits us this year? You'll have to wait and see!! Photo by @laurietavan⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #Valentines #Lovecorsetry #corsetier #corsettraining #corsetstyle #corsetschool #corsetting #learncorsetry ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #corsetmakers #corsetmaker #corsetlove #corsetlovers #corsetmodel #corsetcurves #ococ #corsetmakersunite #learncorsetmaking #sewingcorsets #sewing #dressmaking #costuming #costumiers #lingerie #foundationsrevealed

720
6 days ago

Stress, Murung atau yang seumpamanya ibarat api dalam sekam. Makin dipendam makin membara. . Ibubapa jadi sering marah kepada anak anak. Marah kepada pasangan. Akibatnya hubungan kekeluargaan menjadi renggang. Anak anak semakin jauh. Pasangan mencari ketenangan di luar. . Ada anak anak yang akhirnya membenci ibubapa. Rumahtangga mula berantakan. Nauzubillah. . Cari solusi kepada masalah. Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiaannya. Dekatkan diri pada yang ESA. Mengadu padaNYA. Cari seseorang yang boleh dipercayai untuk mendengar dan memberi pendapat kepada masalah kita. . Bersenam serta libatkan diri dengan pelbagai aktiviti yang boleh memberi rasa happy pada diri. . Ubah cara pemakanan kepada makanan sihat. Fokus makanan yang penuh nutrisi bukan makan ikut kilo dan kati. . Kesannya luar biasa hebat. Kita lebih mudah kawal stress. Murung akan terbang meninggalkan sarangnya. Marah akan mudah dikawal. . Dapat sesuatu? Jika ia dapat membantu sesiapa sahaja yang membacanya boleh SHARE, LIKE dan KOMEN posting ini. . Semoga ia menjadi asbab sahabat kita kembali tenang, ceria dan happy selalu. . Boleh boleh ? #CocoOCOC #OCOC #OtakCantikOtakCerdik #TanganiStress #KawalMarah #ElakMurung

40
6 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan

20
6 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan

10
6 days ago

👩🏻‍🎓 [ITEM READY STOK. #COCOOCOC] . [DR. RIZAL ABU BAKAR. BRAIN EXPERT . agen sah #cocoOCOC . Kuantiti adalah sangat terhad. Based on first come first serve basis. . INFO PENTING COCO OCOC BRAIN BOOSTER DRINK ====================== . . Coco OCOC Baby Junior [+] Untuk anak 3-6 tahun [+] 21g per sachet, 10 Sachet [+] RM 50 Coco OCOC Smart Student [+] 7 tahun ke atas [+] 32g per sachet, 10 Sachet [+] RM 60 Setiap gram ini berbeza untuk memastikan anak mendapat manfaat secukupnya. Dan ia telah melalui ujian makmal. . . . CARA PENGGUNAAN? Hanya tuangkan sachet coco OCOC ke dalam air minuman sarapan pagi anak. Sekali minum sehari sudah mencukupi. . Postage (bagi pembelian 1 kotak) Semenanjung - RM 5 Sabah & Sarawak - RM 8 . . *FREE POSTAGE setiap pembelian 2 kotak dan keatas bagi semenanjung* * tambahan hanya RM 8 bagi Sabah/Sarawak* . . *FREE POSTAGE + FREE GIFT setiap pembelian 6 kotak dan keatas bagi semenanjung* * tambahan hanya RM 25 bagi Sabah/Sarawak* . . . . *Dropship combo juga kini sudah dibuka😊, pembelian minimum hanya 10 buah kotak sebulan 😊* berminat? 👩🏼‍🎓👨🏼‍🎓 . . www.wasap.my/60195901003 #cocoOCOCjohor #cocoOCOCperak #cocoOCOCbatupahat #cocoOCOCseriiskandar #cocoOCOCipoh #cocoOCOCUTHM #trustedseller #agensahcocoOCOC #brainexpert #cocoOCOC #cocoOCOCkualakangsar #cocoOCOCmanong #cocoOCOCsungaisiput #DrOtak #brainexpert #cocoOCOCbp #cocoococfreepostage😊 #coco #cocoOCOC #ococ #ococ #titaniumococ #ococ #DrOtak #drrizalabubakar #drrizal #ococfreepostage #cocoococ #COCOOCOCRM5postage #titaniumococ #ococfreepostage #cocoococ #drrizalabubakar #drrizal #cabaranococjan2019 #cabaranococ #titaniumococ #sayajual at Batu Pahat

200
6 days ago

[Postage 14/2/2019]👩🏻‍🎓 [ITEM READY STOK. #COCOOCOC] . [DR. RIZAL ABU BAKAR. BRAIN EXPERT . agen sah #cocoOCOC . Kuantiti adalah sangat terhad. Based on first come first serve basis. . INFO PENTING COCO OCOC BRAIN BOOSTER DRINK ====================== . . Coco OCOC Baby Junior [+] Untuk anak 3-6 tahun [+] 21g per sachet, 10 Sachet [+] RM 50 Coco OCOC Smart Student [+] 7 tahun ke atas [+] 32g per sachet, 10 Sachet [+] RM 60 Setiap gram ini berbeza untuk memastikan anak mendapat manfaat secukupnya. Dan ia telah melalui ujian makmal. . . . CARA PENGGUNAAN? Hanya tuangkan sachet coco OCOC ke dalam air minuman sarapan pagi anak. Sekali minum sehari sudah mencukupi. . Postage (bagi pembelian 1 kotak) Semenanjung - RM 5 Sabah & Sarawak - RM 8 . . *FREE POSTAGE setiap pembelian 2 kotak dan keatas bagi semenanjung* * tambahan hanya RM 8 bagi Sabah/Sarawak* . . *FREE POSTAGE + FREE GIFT setiap pembelian 6 kotak dan keatas bagi semenanjung* * tambahan hanya RM 25 bagi Sabah/Sarawak* . . . . *Dropship combo juga kini sudah dibuka😊, pembelian minimum hanya 10 buah kotak sebulan 😊* berminat? 👩🏼‍🎓👨🏼‍🎓 . . www.wasap.my/60195901003 #cocoOCOCjohor #cocoOCOCperak #cocoOCOCbatupahat #cocoOCOCseriiskandar #cocoOCOCipoh #cocoOCOCUTHM #trustedseller #agensahcocoOCOC #brainexpert #cocoOCOC #cocoOCOCkualakangsar #cocoOCOCmanong #cocoOCOCsungaisiput #DrOtak #brainexpert #cocoOCOCbp #cocoococfreepostage😊 #coco #cocoOCOC #ococ #ococ #titaniumococ #ococ #DrOtak #drrizalabubakar #drrizal #ococfreepostage #cocoococ #COCOOCOCRM5postage #titaniumococ #ococfreepostage #cocoococ #drrizalabubakar #drrizal #cabaranococjan2019 #cabaranococ #titaniumococ #sayajual at Batu Pahat

120
7 days ago

Joni Steinmann of @rainbowcurvecorsetry (or rather, the back of Joni!) at the lat OCOC. Joni has created some amazing, breathtakingly creative (and award winning!) corsetry in recent years. The corset community loves to nurture and encourage creative talent, and we love to share or ups, downs and new discoveries with each other. Why not meet up with us this August? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #corsetier #corsettraining #corsetstyle #corsetschool #corsetting #learncorsetry ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #corsetmakers #corsetmaker #corsetlove #corsetlovers #corsetmodel #corsetcurves #ococ #corsetmakersunite #learncorsetmaking #sewingcorsets #sewing #dressmaking #costuming #costumiers #lingerie #foundationsrevealed

2001
7 days ago

Mulakan hari anda dan orang yang tersayang dengan secawan *Coco Ococ*. Coco Ococ merupakan minuman untuk otak dan kesihatan badan. Di formulasikan sendiri oleh Dr.Rizal Abu Bakar merupakan pakar otak (brain expert). Saya agen Seri Kembangan. COD kawasan sekitar. Self pick up di EQUINE PARK. +6012-9796016 #ococ #agenserikembangan #brainbooster #otakcantikotakcerdik

100
7 days ago

Resepi lozenges / ubat batuk ini saya kongsi di tv alhijrah. Dulu dulu guna resepi ini sahaja kalau anak anak batuk. . Ini antara rahsia dari alam. Semua bahan natural. Tiada kimia sintetik yang bahayakan otak. Sekarang kongsi di sini. Kalau anak atau anda sendiri batuk, bolehlah cuba. . #resepiOCOC #BrainStory #cocoOCOC

215
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat

00
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan

00
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #gulasihat #gularendahGI #gulakelapaori #gulakelapaenak

10
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat

00
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat

00
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat

00
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat

00
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat

00
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat

20
8 days ago

*Apa itu Tryptophan?* - Ianya merupakan salah satu jenis asid amino yang penting untuk keseimbangan nitrogen dalam badan orang dewasa dan kanak-kanak yang sedang membesar. - Ia juga menghasilkan Niacin (Menguatkan daya ingatan) yang membantu menghasilkan neurotransmitter serotonin. *Sumber Trytophan* Trytophan turut didapati dalam makanan dan juga supplement, terutama makanan yang mengandungi protein yang tinggi ayam, telur, keju, kekacang dan sebagainya. *Manfaat Trytophan* Trytophan adalah salah satu ejen semulajadi yang menghasilkan niancin dan serotonin. Kebaikannya adalah 1. Meningkatkan kualiti tidur 2. Menghindar kemurungan dan keresahan 3. Meningkatkan kestabilan emosi 4. Mengurangkan rangsangan stress *Kesimpulannya* Trytophan seringkali digunakan untuk menyembuhkan penyakit sukar tidur (Insomnia) dan gangguan tidur. Minuman koko OCOC (Otak Cantik Otak Cerdik) mengandungi jumlah Trytophan yang terkawal, sesuai untuk diamalkan oleh kanak-kanak dan orang dewasa yang diformulakan oleh Dr Rizal Abu Bakar, seorang Pakar Otak yang berpengaruh. #jomsihat #sayangidiri #sayangi anak #praperkahwinan #persediankawin #otakcantikdirisehat #Ococ #GOLDococ #OtakCantikOtakCerdik #ibubijak #ibubapahebat #motivasiparentinh #motivasikeibubapaan #tipsibubapa #tipsanaksihat

00
28 days ago

Recorded a Podcast last week with @oncourtoc talking a bit about the brand, NBA and kicks. We're hoping for release some time this week and when it does please support both me and them by giving it a listen. They're making big moves connecting with NBA players and I'm sure one day @iamjustise will be in the hot seat. So @nba we need @miamiheat in London pleeeease. #chainnetapparel #chainnet #chainnetwork #OCOC #OnCourt #OffCourt #letitfly #podcast #nothingbutnet #basketball #bball #ballislife #ball4life #basketballneverstops #basketballapparel #thisiswhyweplay #urbanbasketball #britishbasketball #basketballengland #basketballfamily #basketballhoop #basketballcourt #rim #hoop #baller #balling #bestoftheday #portsmouth #pompey #southsea at Lambeth

786