Photos & Videos on Instagram

@rpbw_architects  The Renzo Piano Building Workshop (RPBW) is an international architectural practice with offices in Paris, Genoa and New York City.

http://www.rpbw.com/

1 day ago

The 30-storey structure of 565 Broome SoHo soars above its lower-slung surroundings, providing sweeping views of the city and of the Hudson River, including the sunsets that color the river and the harbor every evening. It is almost 100 meters tall and contains a total of 115 apartments, which have all floor-to ceiling windows. The accommodations include studios, four-bedroom homes, as well as duplexes and penthouses. @565broomesoho @bizzipartners @rdai_office #565BroomeSoho #SoHo #NewYork #HudsonRiver #residential #tower #residentialtower #studio #duplex #penthouse #Rpbw #SLCEarchitects #BizziPartners . . . © Anna Morgowicz at 565 Broome Soho

3k 12
3 days ago

Two most notable aesthetic traits of the 565 Broome SoHo tower are the mullions and the curved glass. The thin mullions let a visual narrative to take place around and within the structure, allowing for breathability and light to enter into all the residences’ floor-to-ceiling windows. The corner curved glass gives to certain residents this particularly unique view. @565broomesoho @bizzipartners @rdai_office #565BroomeSoho #SoHo #NewYork #facade #glass #curvedglass #mullions #structure #residences #Rpbw #SLCEarchitects #BizziPartners . . . © Anna Morgowicz

1k 4
8 days ago

565 Broome SoHo is located in one of New York’s most historic neighborhoods - Soho. Overhanging the Hudson River, the residential tower offers to its occupants an outstanding panoramic view on the city and on the river. This project is in line with the district’s spirit, being historically a center for arts, but also more recently for restaurants, shops, hotels and local businesses. @565broomesoho @bizzipartners @rdai_office #565BroomeSoho #SoHo #NewYork #HudsonRiver #residential #tower #residentialtower #Rpbw #SLCEarchitects #BizziPartners . . . © Anna Morgowicz at 565 Broome Soho

2k 9
16 days ago

Conceptually the design of the Whittle School & Studios has been inspired by the simplicity, openness, and efficiency of a factory. Visually, the spaces have an industrial language with exposed services and structure. The whole building will be an interactive and nurturing space for future generations and will play a role in the holistic educational experience. @whittleschool #WhittleSchoolandStudios #WhittleSchool #G30 #Shenzhencampus #Shenzhen #RPBW #industriallanguage #lecturehall . . . © Zhang Chao at Shenzhen, Guangdong

1k 10
17 days ago

The ground floor is 6m high and visually transparent. It becomes a space where the building opens up to the external world and enables the students to interact with the community in a safe environment. The public areas are alive throughout the day and open to the city after school hours when the performance spaces and athletic complex in the levels below become accessible to the public. In the heart of this level, the central nexus of circulation stairs and atrium serves as a connecting point between the public spaces below and the academic incubator above. @whittleschool #WhittleSchoolandStudios #WhittleSchool #G30 #Shenzhencampus #Shenzhen #RPBW #groundfloor #cafeteria . . . © Zhang Chao at Shenzhen, Guangdong

4k 20
20 days ago

The 58,000 square meter Whittle School & Studios is organized into two buildings. The main building is 32m high with a footprint of 70m by 70m and is organized on ten floors, eight above ground and two below. The 18m-high central volume is levitating 6m above grade and its mass is broken up into eight blocks. The ground and three upper floors are set back to emphasize the volume of the middle four levels. A smaller three-storey building sits just West, with a landscaped playground in front. @whittleschool #WhittleSchoolandStudios #WhittleSchool #G30 #Shenzhencampus #Shenzhen #RPBW #stairs #circulation . . . © Zhang Chao at Shenzhen, Guangdong

1k 5
23 days ago

The Whittle School & Studios has been designed to be a place for 2,200 students to learn and grow. At the core of the design is the view that a school should be like an educational village. The school’s size and scale are comparable to that of a medieval hilltop Italian town made of singular buildings interacting with each other. As the medieval layout has a piazza for its residents to gather and meet, the programmatic blocks of the school are gathered around a central node of activities for the students’ social life. @whittleschool #WhittleSchoolandStudios #WhittleSchool #G30 #Shenzhencampus #Shenzhen #RPBW #educationalvillage #piazza #studentlife . . . © Zhang Chao at Shenzhen, Guangdong

2k 4
25 days ago

The new school is in the centre of Qianhai Mawan Development in Shenzhen, a completely new district rising from reclaimed land. The site is on a 10,400 square meter plot, conveniently situated and bordered on the North/East by the new urban public park. The site is surrounded by residential and commercial towers reaching up to 150m, some of which are currently under construction. Low-rise buildings are located along the district park where there will be more public activities. @whittleschool #WhittleSchoolandStudios #WSS #WhittleSchool #G30 #Shenzhencampus #RPBW #Qianhai #Shenzhen . . . © Zhang Chao at Shenzhen, Guangdong

3k 7
2 months ago

The eight interns part of the Renzo Piano Foundation internship programme left our Genoese and Parisian offices last week. Thank you all for your involvement, and the energy and good mood you have shown for the past six months. It was a pleasure having you in our teams. We wish you the best for your future! #intern #internship #renzopianofoundation #fondazionerenzopiano #rpbw #office #genoa #italy #paris #teamarchi . . . © RPBW, ph. Shunji Isihida at Renzo Piano Building Workshop

4k 24
3 months ago

The Academy Museum of Motion Pictures is near completion in Los Angeles! Situated on the famed “Miracle Mile,” the museum will preserve and breathe new life into the former 1939 May Company department store, now re-named the Saban Building. The additions to the building that date from 1946 have been removed and replaced with a spherical building that features the 1,000-seat David Geffen Theater and the Dolby Family Terrace with views towards Hollywood. @academymuseum @theacademy #academymuseum #motionpictures #constructionsite #openingsoon #theacademy #rpbw #losangeles #miraclemile #sabanbuilding #addition #sphere #bubble #davidgeffentheater #dolbyfamilyterrace #hollywood . . . © Academy Museum Foundation at Miracle Mile, Los Angeles

3k 19
Next »