Beata Rydén Photos & Videos on Instagram

@imagineabird.se  Jag delar sånt som är vackert och mina tankar kring livsvisdom och personlig utveckling. Välkommen 💕 Fotokonst på @beataryden

http://imagineabird.se/

13 hours ago

Jag hoppas på att alltid våga upptäcka. Att inte låta mitt brutna hjärta sätta stopp för själens lust att se och utforska. Det finns inget härligare än känslan av hopp som värmer hela kroppen, hur det spritter inuti när drömmarna cirkulerar i blodet. Jag vill inte förlora det bara för att livet kastar skit. Jag kanske bryter hjärtat men jag vill våga dansa ändå. Trots att det gör ont. Trots att jag faller. Reser mig. Och faller igen. Men ingenting är säkert och kommer aldrig att bli. Lika bra att dansa.

15 0
3 days ago

Dimman kom och la sig över mitt liv för ganska länge sedan nu. Jag släppte in den. Jag steg in i den. Rädd. Osäker. Trött. Men den gick liksom inte att undvika. Jag insåg att jag måste igenom. Men det tar längre tid än jag trodde. Mer än 2 år nu. Jag vill inte värja mig men det tar på krafterna att omvärdera livet. Att inse att prestationerna inte är det viktiga, men att de ändå kan få en att må bra. Att jag måste vara närvarande i nuet, men samtidigt ha något att sträva efter. Att jag måste våga drömma, men också förstå när mina drömmar är orealistiska målbilder. För varje gång jag byter väg blir jag så trött på mig själv. Tänker: kan vi inte stanna här nu Beata. Kan det inte vara bra nu? Jag gör det inte lätt för mig. Men det finns inget alternativ. Inte just nu. Så många gånger jag har önskat att jag bara kunde "köra på". Stänga av. Strunta i allt trassel där inne. Men samtidigt så vet jag: det går inte. Det här är livet. LIVET. Det är inte nåt jäkla crossfit-pass. Det är inte ett maraton. Det är inte en tävling. Det är ett liv och det är jag som måste leva det.

19 4
3 days ago

Mitt ledord för den här hösten är lust. Jag hoppas på att oktober ska bli en månad där lusten får styra. Att tillåta lusten att finnas med, varje dag. Att ge den plats och inte kväva den. Inte lägga kedjor på lusten genom att villkora den med krav på prestation. Lust har ingenting med prestation att göra. Har ni något ledord för hösten som ni skulle vilja fokusera på?

13 1
4 days ago

Om det är något som känns så är det detta. Vackra himlar. Magiskt ljus. Oändliga färger i kreativa kombinationer. Just nu känner jag att jag relaterar så mycket till vår jord. Till all underbar natur som växer här. Det gör så ont i mig när jag får uppleva en solnedgång, vila ögonen på skymningens mjuka pastelliga ljus. Förlora mig i den djupa stjärnklara natten. Det gör ont för att det är så obeskrivligt vackert. Som att livet liksom väger upp för all skit med sin skönhet. Typ: Jag vet att det är tufft men kolla vad vackert det är! Och det funkar på mig. Jag faller varje gång 😍 För varje år blir allting bara mer otroligt, och jag förundras bara mer över all skönhet i världen. Kanske för att jag för varje år också ser mer av världens grymhet. Ju mörkare det blir desto starkare lyser stjärnorna 🌟

13 0
5 days ago

Ibland tänker jag att det är så jag kommer känna när jag dör: Det där var ju inte så farligt. Nu är det slut och allting blev bra till sist. Varför oroade jag mig så mycket? Livet fanns ju där för mig att leva hela tiden, i varje sekund, i varje ögonblick.

14 1
5 days ago

Börjar känna hopp igen. Som att saker är möjligt igen. Som att efter flera år är drömmarna otåliga, har fått nog av sin instängdhet. Vill ut igen. Hoppet och lusten sipprar ut i blodet och fyller mig med en stillsam och försiktig energi. Inte som den en gång har varit, men i alla fall en energi. Att få vara i det här livet, hitta ett sätt att försörja mig på samtidigt som jag får känna mig hel och levande. Det är min högsta dröm.

13 0
6 days ago

Lugna morgnar som förvandlas till förmiddagar och sedan lunch utan att jag ens märker något. Strosar runt runt i lägenheten. Alldeles för filosofisk alldeles för mycket karusell uppe i huvudet. Försöker sänka blicken hundratusen meter. Inte tänka på framtiden, evigheten, döden, existensen, meningen hela tiden! Livet måste få vara så litet och vardagligt som det bara kan vara. Livet måste få vara bara en bulle lite kaffe en trött morgon påväg till jobbet. En serie på kvällen. Inte mer. Inte mer. Inte mer.

14 0
7 days ago

Har äntligen fattat charmen med att plocka svamp. Även om jag inte plockar just denna svamp 😄 Och även om jag säkert missar hundratals svampar alldeles vid fötterna när jag klampar runt. Men att strosa bland mossa och granar i timmar, bara för att hitta några halvtjocka gula kantareller, vandra tills man blir trött i skogen och vill tillbaka till huset för att sätta på kaffe. Rensa svamp och fika, och göra kantarelltoast på kvällen. Det är himla mysigt det 💚

15 0
7 days ago

Färger, frisk luft och inomhusmys varvat med långpromenader i solen. Ett oändligt antal serieavsnitt, nya podavsnitt varje vecka och dessutom lite livsviktiga samtal på café med vänner. Det finns mycket att göra! Under allt finns långa tankar om hur jag ska tjäna pengar och vad jag egentligen orkar med. Mitt ledord för oktober är lust. Jag ska försöka bevara och värna min lust i höst. Vad skulle ditt ledord vara för hösten?

14 2
8 days ago

I helgen fick jag äntligen utlopp för lite fotolust! Jag hade glömt min fjärrutlösare så jag fick springa fram och tillbaka för att ta självporträtt. SÅ kul 😄 Här kastar jag löv och hoppas på att tajma när kameran tar en bild. Mer om den viktiga lusten har jag skrivit på bloggen. Hoppas ni får en fin start på veckan.

23 2
10 days ago

Tack hösten för att du kommer med dina friska vindar och målar världen i starka färger.

17 3
10 days ago

Idag blir en sån där lugn dag med bloggande, kaffedrickande och skogspromenerande 😊

11 0
12 days ago

Naturen. Ute på landet eller mitt inne i stan under ett träd. Oavsett var så lyckas den grunda mig, jorda mig, ladda av mig från stress.

14 0
12 days ago

På sistone har jag visualiserat min inre kompass som att den ligger bakom glas. Som att jag måste skydda kompassen och inte låta någon eller något förstöra glaset. För så länge jag kan ha en tydlig gräns mellan mig och min omvärld så kan min kompass ställa in sig som den vill, efter sin egen signal. Har skrivit om detta på bloggen 😊

13 0
13 days ago

Det blir många kaffestunder för mig i höst. När saker är oroliga utanför eller innanför tänker jag på att jag får stiga upp nästa dag och njuta av morgonens första kopp. There's always coffee, som jag brukar säga 😉

11 1
13 days ago

Jag fångar hösten i min kamera, skriver ner den på min blogg. Orden viner som höstlöv. Känner de friska vindarna blåsa genom hjärtat, gripa tag i min svarta kappa så att den flyger runt mig. Jag ber i mina drömmar om ett helhjärtat liv. Visa mig en väg där också mitt hjärta orkar gå. Där hela jag kan vandra i lugn och ro utan att behöva dela på mig själv. Jag längtar efter helhet och äkthet. En känsla av riktigt och viktigt och meningsfullt.

15 0
14 days ago

Idag kommer jag inte upp i energi, trots kaffe, havrechokladglass och en lång skogspromenad. 4 timmars tvättid och mycket blåst utanför lägenheten. Löven flyger från träden. Presenningen från byggställningen mittemot fladdrar och låter som att den ska lossna. Internet ligger nere och därför står en kladdkaka i ugnen. Inser vad mycket annat jag skulle göra om inte internet fanns. Jag lyssnar på Kropp & Själ i P1. Ska koka värsta stora tekannan strax och bara mysa ner mig. Den här dagen blev aldrig riktigt en dag. Den blev ett mellanland i en höstdimma. Ett strosande i tofflor. Ett väntande på tvättmaskiner och torktumlare. Men det är okej. Såna dagar är också okej.

12 0
15 days ago

Tänk att oro kan förstöra så mycket. Dra uppmärksamheten bort från nuet. Göra oss små och svaga. Livrädda till och med. Bakom oron finns ofta en rädsla för att det värsta ska hända. Jag har mött den där värsta rädslan så jag vet vad den handlar om. Jag vet vad jag är rädd för. Och den senaste veckan har jag varit lite mindre rädd. Lite mera glad. Men framförallt mer närvarande. Oro är som en karusell med tankar som snurrar i hög fart. När jag lyckas hoppa av känns det som att jag får livet tillbaka. Jag landar på marken och ser allt det fina omkring mig: himlen, fåglarna, människornas leenden. Det är underbart 💓 Är du en sån som oroar dig?

14 2